Καλάθι αγορών [ 0 ]
 
 
Ελληνικά Ελληνικά
             
ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ ΣΤΟ news.gr
Αρχική σελίδα  /  Σχετικά άρθρα  /  ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ ΣΤΟ news.gr

Γκότζι Μπέρι 
To "μούρο της ευτυχίας" είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ
Δημοσίευση:
14:02 | 29/01/2014
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 

 

 

Η τελευταία λέξη της μόδας στην υγιεινή διατροφή είναι οι "σούπερ τροφές" και ο βασιλιάς τους είναι το γκότζι μπέρι (goji berry).

Το "το μούρο της ευτυχίας" είναι η κοινή ονομασία που έχει επικρατήσει εκτός Κίνας για ένα φρούτο, που παράγεται από δύο πολύ συγγενικά μεταξύ τους είδη: το Lycium barbarum και το Lycium chinense, που ανήκουν στην οικογένεια των σολανοειδών (Solanaceae).

Το γκότζι μπέρι είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ- μάλιστα αναφέρεται στις λαϊκές παραδόσεις από το 2.800 π.Χ. Οι αρχαίοι λαοί το χρησιμοποιούσαν στην κινεζική ιατρική για τις ευεργετικές του ιδιότητες όσον αφορά την τόνωση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρών.

Το γκότζι μπέρι γενικά, αναζωογονεί και δίνει ενέργεια σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το γκότζι μπέρι είναι το μυστικό της μακροζωίας, κυρίως λόγω του παραδείγματος του Κινέζου Li Qing Yuen ή Li Ching-Yun, που έζησε μέχρι την ηλικία των 252 ετών (1678-1930) και κατανάλωνε αυτό το φρούτο καθημερινά.

Τα φυτά γκότζι μπέρι παράγουν φρούτα όπως τα μούρα σε έντονο πορτοκαλι-κόκκινο χρώμα και ελλειψοειδές σχήμα και είναι πολύ τρυφερά και μαλακά. Δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα, εκτός από τις περιοχές παραγωγής τους, και συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή.

Secure payments
Την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων
έχει αναλάβει η aCert
MAILING LIST

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης απλά προσθέτοντας τον λογαρισμό email σας. Ενημερωθείτε για νέα προϊόντα και παραλαβές άμεσα στον προσωπικό σας λογαριασμό email.
 
 
  • SALT ODYSSEY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
  • Στέλιου Καζαντζίδη 70, 57001 Θεσσαλονίκη
  • Τηλ. 2310 473575


active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης